Sumnjivo lice, najmlađa predstava Reflektor teatra, prvi put u Bečeju!

Premijera u Bečeju, najmlađe predstave Reflektor teatra, zakazana je za 10. mart od 20.00 u Gradskom pozorištu Bečej.

Bečejci će po prvi put imati priliku da pogledaju kultnu dramu Branislava Nušića, postavljenu u savremenom trenutku i u izvedbi mladih glumaca. O predstavi koja je rađena po, ali i o komadu Sumnjivo lice, reditelj kaže:

Sumnjivo lice je komad o vlasti, o želji za vlašću, ali i strahom od nje; o potrebi da te onaj ko je na vlasti voli, što dovodi do korupcije i cenzure. Ovo je takođe komad o komunikaciji unutar državnog aparata i činovnicima, koji nisu servis građana, već rade za sebe, smatrajući da su im pozicije u državnoj službi zagarantovane. U Srbiji se veruje da je vlast, lično vlasništvo, sa kojim svako radi šta želi i to je osnovni mehanizam po kome društvo funkcioniše. Sve su to teme koje su u našoj zemlji aktuelne već sto trideset godina, a novo pitanje koje postavljamo jeste pitanje medija, odnosno: vođenja države kroz medije.                                                                                                          Sumnjivo lice je u režiji Vojslava Arsića, a izvedbeni tekst i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac.

Sumnjivo lice

Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške?

U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić

Za više informacija o kartama možete pogledati na http://pozoristebecej.rs/raspored.php.
Više o Reflektor teatru iz Beograda i predstavi pročitajte na: http://reflektorteatar.rs/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here