Teatar – kulturno opušteni

U samom srcu našeg Beograda, koračajući turskom kaldrmom, paradoklsalno stižemo do zapadno pročišćenog vazduha koji nas lagano uvodi u malo srpsko-francusko pozorište „Le studio“. Svi koji vole intimu, prisnost, porodičnu atmosferu a pritom uživaju u umetnosti i žele da prate kvalitetne pozorišne komade ovo je zaista pravo mesto za Vas. Opuštena atmosfera, multimedijalni sistem jedinstven u našoj zemlji, ali i prelep ambijent, uvešće Vas u srž onoga što gledate i učiniti Vas njegovim učesnikom.

Le studio“ pozorište udruženja građana Kroz prozor Fabrika, karakteriše mali broj mesta (50). Teatar je osnovao Jean-Baptiste Demarigny, 2013-e godine, sa cilejm da na našim prostorima implementira manje razvijene pozorišne prakse. U predstavama igraju profesionalni glumci iz Beograda i Novog Sada.

Jedinstveni mali teatar u kojem ne postoje granice između predstave i publike, već zaista možete da doživite i osetite energiju glumaca koji su vam na „dohvat ruke“. Ovde se okupljaju studenti, književnici, intelektualci i svi koji cene glumu i umetnost. Za sve koji vole da iskuse nešto novo, drugačije i urbano, ovo je pravo mesto. U fotelji, trosedu uz piće po želji i bez obaveznog „dress coda“ možete se opustiti i uživati petkom, subotom i nedeljom od 20h, u pozorišnoj predstavi. Nakon svakog pozorišnog komada, svi zainteresovani mogu da se druže i razgovaraju sa glumcima, uz dobru muziku do kasno u noc.

Repertoar za ovaj mesec:

Petak 22/05 u 20h: „Jedan zarez nešto“

Subota 23/05 u 20h gostovanje predstave: „Obsrni se vo gnevot“ Teatar Replika, Sofija, Bugarska

Subota 30/05 u 20h: „Pod mlečnom šumom“

Nedelja 31/05 u 20h: „Pod mlečnom šumom“

Autor: Dragana Bilbija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here