Top 10 mesta za noćne izlaske

1. Dablin, Irska

Smešten između koledža Triniti i starog grada, prostor Temple bara je dekadenta komšiluk različitih česama i noćnih klubova. Pivo „toče u potocima“ u Brazen Head-u, najpoznatijem irskom pabu (otvoren 1198. godine) i pominje se u knjizi Džejmsa Džojsa „Uliks“.

Temple bar. Izvor: trekearth.com

2. Beograd, Srbija

Niko ne bi opisao Beograd kao prelep grad ali njegov veseo noćni život je svetske klase. Splavovi su pravi bum u vrelim letnjim danima.  Odlično mesto za plesne cipele jeste nekadašnji industrijski okrug Savamale.

Splav. Izvor: hot-spot.rs

 

3. La Paz, Bolivija

Na 3.597 metara glavni grad Bolivije ume da zahladi posle zalaska Sunca, kada se njeni stanovnici sjate u udobnim barovima da bi zagrejali svoje kosti i razmenili po koju tajnu. Ne budite stidljivi: ova sofiticirana dama dočekuje svoje goste raširenih ruku.

Diesel Nacional izvor: tripadvisor.rs

4. Sao Paulo, Brazil

Izbori su ogromni u ovom senzualnom brazilskom megalopolisu gde njihovi fensi stanovnici koji sebe nazivaju Paulistas, ne vode računa u saobraćaju, odlaze do najbližeg sastajališta da bi nešto pojeli i popili s nogu, a onda „Shake it, Baby!“, zaigrali sambu ili bozanovu ili pak brazilski treš pank.

Astor. Izvor: picasaweb/astor

5. San Huan, Portoriko

Flertuje kao ludi u nekom modernom baru duž ulice San Sebastijan, a onda znojavi nastavite u tropskim klubovima poput „Rumbe“ i podrazumeva se sa piña coladom u ruci, naravno.

La Rumba. Izvor: caribya.com

 

6. Goa, Indija

Bez obzira da li tražili usamljeni bar ili gužvu sa celonoćnom zabavom, Goa plaže će upotpuniti vašu fantaziju. Kanal Goe je doživeo svoj vrhunac hipi pokretima 70ih godina u, takođe, opuštenim lokalima duž južne zlatne obale. I uprkos zabrani celonoćnog provoda, to niko ne poštuje.

Goa. Izvor: bookhotelflight.com

7. Ibica, Španija

Ukoliko vaša kazaljka pokazuje zabavu, klubovi na Ibici držaće vas budnim do kasno u španskoj noći. Krenite sa provodom na disko podovima koji su pokriveni penom ili se pridružite zabavi na bazenu pored kabine DJ-a. Onda uhvatite Diskobus za vašu sledeću avanturu.

Disco bus. Izvor: int.partysan.net

8. Hjuston, Teksas

Uzmite novac od buradi nafte, dodajte presovane farmarke i nabacite teksaški osmeh i imaćete moćnu, finu zabavu posle zalaska Sunca. Klubovi duž Vašingtonske avenije su vrlo zabavni. Ovaj grad ne pruža samo ovakvu vrstu zabave već postoje odlična pozorišta i jazz za svačiji ukus.

Drink. Izvor: 10best.com

9. Solun, Grčka

Sećate li se onih starih grčkih mozaika? Njihov duh je vrlo živ i zdrav u Syngrou/Valaoritou i Ladadika okruzima, a da ne pominjemo sve one plaže. Solun ima više kafića po glavi stanovnika nego bilo koji drugi evropski grad.

Ladadika. Izvor: inthessaloniki.com

 

10. Baku, Azerbejdžan

Talasi novca od nafte zapljusnuli su oštre obale Bakua i ono što je najbolje ostalo posle talasa je najbolja bar scena sa ove strane Kavkaza. U klubu „Viljem Šekspir“ Azerbejdžanci i stranci mogu vrlo lako da zajedno zaigraju po stolovima, a u Konti pabu će vam dozvoliti da sami sebi natočite pivo iz buradi iznad vaših stolova.

Vilijam Šekspir. Izvor: travel-images.com

Izvor: National Geographic/ Top 10 Nightlife Cities

Prevod: Danijel Frfalanović

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here