Umrežavanje studentskih kulturnih centara

Studentski kulturni centar Kragujevac i Studentski kulturni centar Niš su bili gosti Doma kulture Studenski grad (DKSG). Proteklih dana studenti, ali i drugi zainteresovani su imali priliku da uživaju u raznovrsnom programu čiji je cilj umrežavanje studentskih kulturnih centara.

dk_studenski_grad

Nastup radionica DKSG Ritam Studentskog grada i Hor Studenjak bio je održan u petak 15. aprila u SKC-u Beograd. U okviru radionice za udaraljke studenti koje interesuje muzika i sviranje na udaraljkama su mogli da se upoznaju sa osnovnim tehnikama sviranja. Radionicu inače vodi Aleksandar Andrejević, timpanista Simfonijskog orkestra RTS-a, svakog utorka u DKSG.

Ritam Studentskog grada u SKC (2)

Hor Studenjak je prilika za sve one koji vole i uživaju u pevanju. Hor svakog četvrtka vodi kompozitor i dirigent Matija Anđelković.

Hor Studenjak

Predstava ,,Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ (Show must go on) Akademskog pozorišta iz Kragujevca izvedena je u Velikoj sali DKSG u subotu 16. aprila. U predstavi glume Nina Nedeljković Stevanović, Ranko Krstić, Marko Radojević, Kostadin Stojadinov, Dragana Perović, Jana Mijailović, Dragoljub Dimitrijević i Stefan Pavlović. A adaptaciju i režiju je radio Miroslav Petrović.

Lari Tompson, SKC Kragujevac (2)

Koncerta Akademskog ansambla narodnih igara i pesama ,,Oro“ i Ženskog hora Studentskog kulturnog centra Niš održan je u nedelju 17. aprila u Velikoj sali DKSG. Akademski ansambl narodnih igara i pesama ,,Oro“ osnovan je 1959. godine na Univerzitetu u Nišu, a neguje narodne igre i pesme svih krajeva Srbije. Ženski hor Studentskog kulturnog centra Niš je osnovao Zoran Stanisavljević 2004. godine, a hor uglavnom čine studenti Univerziteta u Nišu.

Psihološko savetovalište za studente SKC Niš prezentovaće svoj rad 26. aprila u 19 časova u Maloj sali DKSG. Usluge ovog savetovališta su besplatne i dostupne su svim studentima Univerziteta u Nišu. Rad savetovališta nadgelda prof. dr Bojana Dimitrijević.

Ono što nas još očekuje jeste predstavljanje svih studentskih kulturnih centara koji se finansiraju iz budžeta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ovaj događaj će se održati od 13. do 18. juna u SKC-u Niš.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here