Uspešno održan treći Marketing Summit u Beogradu

Tehnologija, izražena konkurencija, kao i sve brojnije prilike za razvoj poslovanja dovode do značajnih promena u navikama potrošača, a brendove podstiču da inoviraju načine na koje dolaze do kupaca i grade njihovu lojalnost. Oko 300 učesnika okupilo se na 3. Marketing Summit Belgrade, kako bi  potražilo ideje i odgovore na izazove sa kojima se njihovo poslovanje suočava u „novom dobu“.

PET_3452Petnaest vrhunskih govornika sa učesnicima je podelilo svoje znanje i iskustvo o budućim trendovima, stvaranju dodatne vrednosti za kupce, diferencijaciji i globalnom nastupu.

Glavni govornik Nicolas Kfuri, direktor konsultantske firme Kfuri Consulting, više od 45 minuta držao je pažnju prisutnih prezentacijom o globalnim trendovima koji će oblikovati marketing u 2020. godini. Kao konsultant i izvršni trener, uz ekspertizu u korporativnoj globalnoj strategiji, marketingu i brendingu, analizirao je buduće potrošačke trendove i pokazao kako će kupci živeti, ponašati se i trošiti u godinama koje su pred nama. Ovo je bila jedinstvena prilika za sve domaće kompanije da čuju na koji način to znanje mogu da iskoriste za razvoj i prilagođavanje poslovanja.

PET_4137Branko Greganović, izvršni direktor NLB banke Beograd, učesnicima je predstavio kako ulogu marketinga vidi CEO. On je istakao da marketing nisu samo trendovi i potrošači, kao i da marketing treba da kreira biznis. Marketing je mnogo više od praćenja trendova, poznavanja potrošača, kreiranja komunikacije i istraživanja i kreiranja proizvoda, istakao je on. 

Dr Thomas Haller, konsultant, govorio je o tome kako kompanije mogu uspešno da se nose sa konkurencijom na tržištu i uvećaju profit sistematskom primenom cenovne strategije kao glavnog marketinškog oruđa. Njegova prezentacija Power Pricing zasnovana je na više od 30 godina iskustva jedne od vodećih konsultanskih kuća u domenu strategije i marketinga, Simon-Kucher & Partners.

Marijana MolnarNa primeru Black&Easy kafe, Alan Šćuric, marketing direktor SBU kafa u Atlantic Grupi, pokazao je kako se proizvodu kreira nova vrednost u situaciji pada tržišta. Učesnici su imali priliku da vide pozadinu stvaranja i lansiranja novog proizvoda sa kojim je Atlantic Grupa kreirala novu kategoriju i potrošačima ponudila sasvim novu dimenziju vrednosti.

O snazi i prednostima digitalnog marketinga, ali i najčešćim greškama koje kompanije prave u tom segmentu, bilo je reči u tematskom delu pod nazivom „Don’t talk just do it“ – digital je svuda.

Kako jedan brend može da iskoristi prednosti digitalnog sveta za postizanje komunikacijskih ciljeva na globalnom nivou pokazala je Martina Anđelković, Digital Manager EXIT festivala, koji prvenstveno putem društvenih mreža targetira i privlači nove posetioce festivala iz gotovo 30 zemalja sveta.

EXITDragan Filipović, predsednik Izvšnog odbora i CEO kompanije Generali Srbija, govorio je, iz ugla menadžera, o načinima na koji  regionalni brend gradi marketing, dok je Mario Vogl, Senior Vice President Corporate Marketing (global) u Gorenje Groupi, na primeru svoje kompanije pokazao koji su izazovi građenja globalnog brenda, ali i uspešni načini da se ti izazovi prevaziđu.

Branko Blečić, konsultant, koji je 18 godina radio u multinacionalnoj kompaniji Studio Moderna, a sada obavlja funkciju direktora prodaje u HealthCare Europe, tokom prezentacije je podelio svoje iskustvo o tome kako kreirati uspešnu regionalnu omnichannel kampanju, i kako sa dobrim konceptom, integrisanom TTL komunikacijom i distribucijom kroz „total-retailing“ osvojiti više tržišta.

PET_3339Ekskluzivno za ovu priliku, Marijana A. Molnar, Managing Director agencije GfK, predstavila je istraživanje o izazovima marketinga u Srbiji u 2016. godini i kako sebe i svoj sektor u ovom trenutku, ali i kroz nekoliko godina, vide marketari.

Ova prezentacija ujedno je bila i uvod u okrugli sto, kojim je moderirao Primož Hvala, programski direktor konferencije, a na kom je bilo reči o pronalaženju tačke diferencijacije, stvaranju dodatne vrednosti za potrošače, ali i budućnosti marketinga u Srbiji.

Učestvovali su Katarina Pribićević, Direktror strateškog razvoja, McCann Belgrade, Izabela Branković, direktor marketinga u kompaniji Ringier Axel Springer Srbija i Ljubomir Ristić, Chief Marketing Officer u kompaniji Comtrade Group.

okrugli stoMarketing Summit BelgradeOrganozatori, InStore magazin i Poslovna akademija Finance, zahvaljuju svim učesnicima na interesovanju i podršci najznačajnijem marketinškom događaju u regionu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here