USPEŠNO SU ZAVRŠENE ZIMSKE KREATIVNE RADIONICE

Klasične pretpostavke o obrazovanju se baziraju na predavanjima koja po pravilu traju od 45-60 minuta, i taj sistem rada vlada u školskim ustanovama širom sveta već duže vreme. U takvom sistemu se od predavača zahteva da izvršavaju svoje planove predavanja po strogo utvrđenom nastavnom planu i programu (silabusu), pri čemu se nedovoljno vodi računa o tome da li je student u potpunosti shvatio lekciju pre završetka časa, jer je predviđeno vreme isteklo.

Zašto raspust ne bi bio vreme za ovladavanje novim veštinama, upoznavanje novih prijatelja i kreativno druženje?! Štaviše, to je odlična ideja – iskoristiti raspust da bi se naučilo nešto van školskog programa.

Motivisan time, MEF fakultet je tokom zimskog raspusta organizovao događaj Zimske kreativne radionice, u okviru kojeg je bilo čak osam posebnih radionica, i to: Kurs poslovnog engleskog jezika, Kurs španskog jezika, Kurs italijanskog jezika, Kurs francuskog jezika, „PR“ radionica, IT radionica, Internet marketing i Poslovne veštine.

Zahvaljujući interesantnom programu i dobrom renomeu koje imaju MEF radionice kod srednjoškolaca, odziv je bio fenomenalan! Tokom deset dana, osam radionica posetilo je ukupno 300 đaka! S izuzetnim ponosom ističemo i da su se mnogi naknadno prijavljivali i na druge radionice pored one koje su prvobitno odabrali, kada su čuli utiske svojih vršnjaka.

Osim upoznavanja sa stranim jezicima (italijanski, francuski, španski) i ovladavanja poslovnim engleskim jezikom, učesnici su se edukovali u oblastima digitalne pismenosti, poslovne etike, razgovora za posao, javnog nastupa kako pred publikom tako i pred kamerom, verbalne i neverbalne komunikacije, odnosa s javnošću, oglašavanja putem interneta, kreiranja windows aplikacija i ostalim segmentima koji su najzanimljiviji mladima, a nesporno izuzetno važni za postizanje poslovnog uspeha u XXI veku.

Naravno, kako bi druženje bilo još potpunije, osim kreativnog izvođenja nastave asistenata i saradnika u nastavi MEF fakulteta, uz adekvatne pauze između časova, učesnici su provodili vreme u prijatnom ambijentu MEF kluba, gde su osim razmene međusobnih utisaka o MEF-u i Zimskim kreativnim radionicama, mogli da porazgovaraju i s našim studentima, odakle su izronile i nove ideje za kreativna druženja.

Osim predavača radionica, đake završnih godina srednjih škola pozdravili su i profesori i rukovodstvo MEF-a i poželeli im ugodan boravak.

Posebno zadovoljstvo MEF kolektivu pričinjava to da su se za učestvovanje u Zimskim kreativnim radionicama đaci prijavljivali samostalno, odnosno, pronašavši objavu na zvaničnom sajtu www.mef.edu.rs i FB strani MEF fakulteta ili tokom prisustva na drugim radionicama! Odličan odziv učesnika, motivisan iskustvom prisustva na prethodnim radionicama, opravdan je vrednovanjem predavača – sve radionice ocenjene su kao ODLIČNE!

Svi učesnici radionica dobili su sertifikat, a najbolji od njih i nagrade u vidu besplatnog studiranja i značajnog umanjenja školarine na bilo kom smeru na MEF fakultetu, kao i stručnu literaturu iz oblasti kojoj je radionica bila posvećena.

O svakoj radionici izvestićemo pojedinačno, a celokupne utiske najadekvatnije dočaraće komentari učesnika, kao i fotografije događaja.

Predavači radionica: Miloš Mastilović (Internet marketing), Stevan Ivanović (Informacione tehnologije), Dušan Raičević (Informacione tehnologije), Ivana Skenderović (Kurs poslovnog engleskog jezika, Kurs italijanskog jezika), Maja Ilić (Poslovne veštine), Jelena Perišić (Poslovne veštine), Tamara Krstić (Poslovne veštine), Nemanja Stojković (Odnosi s javnošću), Neda Nikolić (Kurs francuskog jezika, Kurs španskog jezika, Odnosi s javnošću), Milena Sretić (Odnosi s javnošću), kao i čitav kolektiv MEF fakulteta zahvaljuju svim učesnicima na divno provedenom vremenu, zalaganju, posvećenosti i poverenju koje su nam uputili!


MEF fakultet svim učesnicima, kao i onima koji žele da učestvuju u ovakvim manifestacijama, stoji na raspolaganju. Pozovite nas na 069 770 635 kako biste nam uputili predloge i sugestije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here