Završen Uranak festival: Srebrno jezero jedna od najatraktivnijih destinacija za 1. maj

Drugi muzički Uranak festival i najveće prvomajsko party putovanje u Srbiji koje je okupilo više hiljada mladih iz zemlje i regiona na jedno od naših najlepših izletišta Srebrno jezero, završeno je juče 3. maja u popodnevnim časovima.

Uz 50 sati celodnevne zabave, 15 izvođača na tri bine i krstarenje Dunavom uz obilazak prirodnih lepota destinacije, Uranak festival pokazao je da se i u Srbiji mogu organizovati odlična prvomajska putovanja i provod za pamćenje koji će privući mlade domaće kao i goste iz inostranstva.

– Srebrno jezero je i ove godine bila jedna od najatraktivnijih destinacija za mlade goste iz zemlje i regiona, zahvaljujući Uranak festivalu koji je privukao više hiljada mladih ljudi. Pored dobre zabave, za sve naše goste organizovali smo i upoznavanje sa bogatim kulturno istorijskim nasleđem i prorodnim lepotama okoline sa idejom da promovišemo Srebrno jezero kao destinaciju među mladima – kaže Dragomir Ćoso, predsednik Puzzle Group organizacije za omladinska putovanja koja je i jedan od organizatora festivala.

 Tokom festivala tražilo se mesto više u restoranima i smeštajnim kapacitetima, a mnogi od gostiju smeštaj su pronašli u okolnim mestima kako bi uživali u festivalu, što je imalo značajan pozitivan uticaj i na lokalnu privredu – dodaje Ćoso.

Muzički festival Uranak prvi put održan je 2014. godine sa idejom da mladima u Srbiji i regionu ponudi atraktivnu destinaciju za prvomajska putovanja. Ova ideja povezala je dve domaće organizacije koje se bave isključivo omladinskim turizmom, Puzzle Group i Go2 Travelling u čijoj se organizaciji realizuje Uranak festival. Koncept festivala je da programom zadovolji najraznovrsnije muzičke ukuse i ponudi dobru celodnevnu zabavu uz obilaženje prirodnih lepota destinacije.
Uranak festival podržala je i opština Veliko Gradište.

Od 30. aprila do 3. maja, na tri stejdža Uranak festivala nastupili su Beso de Loco, Dušan Kostrešević, DJ Dushawn, DJ Mixa, Željko Vasić na Live stejdžu; Kristijan Petrovski, Nemax Jackmill, Oakich, Phill & Dansmore, Tom Gepard, Tumalon na Urban stejdžu dok su se na Open Air action stejdžu predstavili DJ Gru, Dushawn & Mixa, Me High Low, Ničim Izazvan i Who See.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here